Үйрек сорпасы (тағамдар: корей)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Үйрек еті - 1 кг, көк пияз - 100 г, сарымсақ - 30 г, тұз - 10 г, соя соусы - 80 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 15 г
Сипаттамасы Үйрек етін толығымен сумен жауып, пісіріңіз. Пісіру процесінде бөліктерге майдалап туралған пиязды қосыңыз. Аздап пісірілген етті соя соусымен және тұзбен дәмдеңіз. Ет сүйектен шыға бастаған кезде оны алып тастаңыз. Пайда болған майды алып тастаңыз және оны қайнатыңыз. Май сәл салқындаған кезде оны ұнтақталған қызыл бұрышпен араластырыңыз. Сүйектерді алып тастап, етті кішкене бөліктерге бөліңіз. Ұзындығы 3 см кесектерге кесілген пияз, ұсақталған сарымсақ, соя соусы, тұз, бұрыш қосылған үйрек майымен араластырыңыз. Табақтарға салыңыз, қатты қайнап жатқан сорпаны құйыңыз.