Измири куфта (тағамдар: Армян)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет - 140 г, пияз - 20 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/2 дана., бидай ұны - 5 г, еріген сары май - 20 г, қызанақ - 20 г, қызыл бұрыш - 2 г, қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қой еті ет тартқыштан екі рет өткізіліп, шикі сарысы, тұз, қызыл және қара бұрыш, майдалап туралған пиязбен дәмделеді. Ұсақталған етден ұсақ шарлар түзіліп, ұнға пісіріліп, қуырылады, ет сорпасында дайындалған қызанақ тұздығымен құйылады және баяу отта дайын болғанға дейін жеткізіледі. Қызмет көрсету кезінде қызыл бұрыш пен шөптерге себіңіз.