Шарап соусындағы сиыр етінен жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 250 г шампиньон саңырауқұлағы, 200 г ұсақ пияз, 2 ақжелкен тамыры, 1 сәбіз, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 300 г сиыр еті (2 дана), 2 ас қасық өсімдік майы, 200 г қызыл шарап, 1 лавр жапырағы, 2 арша жидегі, 4 бұршақ қара бұрыш, 20 г ұн.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жуыңыз және тілімдерге кесіңіз. Ұсақ пиязды тазалаңыз, үккіште 2 пиязды тураңыз. Ақжелкен мен сәбізді жуып, ұсақтап тураңыз. Барлығын араластырыңыз, тұз қосыңыз, дәмдеуіштер қосыңыз. Тұздалған және бұрышталған ет кесектерін ұрып-соғып, үстіне өсімдік қоспасын жағып, орамға орап, арнайы инелермен бекітіп, қыздырылған майға барлық жағынан қуырыңыз. Содан кейін зразаны қалыпқа салыңыз, қызыл шарап құйыңыз, арша, лавр жапырағы мен қара бұрыш бұршағын қосыңыз. Тұмшапеште қақпақпен бір сағат бойы жоғары отта қайнатыңыз. Қажет болса, қызыл шарапты құю керек. Содан кейін кішкене шамдарды пішінге салыңыз да, қақпақ астында тағы 15 минут қайнатыңыз. Ұнды аз мөлшерде сұйылтыңыз, қалыпқа құйыңыз және бәрін бірге пісіріңіз. Зраздарды табадан алыңыз. Тұздықтың дәмін дәмдеуіштер мен қызыл шараппен жақсартуға болады. Пісірілген макарон өнімдерімен бірге қызмет етіңіз.