Қуырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп (жақсырақ күлгін - дәмі жақсырақ), шошқа майы немесе май, пияз (жақсырақ ақ), сарымсақ (екі түйір) және шөптер (жақсырақ кинза). Картопты ұсақтап тураңыз - әр картопты қарбыз тәрізді тілімдерге 3-4 бөлікке бөліңіз. Әрі қарай, терең табада шошқа майын қуырыңыз немесе майды ерітіңіз, сонда еріген масса түбін 2-2,5 см жабады. Неліктен шошқа майында немесе майда - картоп ерекше, тәтті дәмге ие болғандықтан, сыртқы түрі - қуырылған қыртысы және іші ұсақталған. Беконнан қуыруды лақтырып тастауға болады. Майы бар таба қыздырылған кезде, май картоптың жартысын жауып тұратындай етіп туралған картопты ыстық табаға құйыңыз. Өртті орташадан артық берген жөн (қорықпау керек - картоп жанбайды - майда жанбайды!) және қақпағы ашық күйде біраз уақыт қуырыңыз, ал қабық пайда болғаннан кейін жабыңыз. Әрі қарай, іс аяқталуға жақын болған кезде - тұз қосыңыз (соңында - өйткені тек жер қыртысы тұзды болар еді, және бұл аузындағы дәмнің контрастын береді - жер қыртысы тұзды болған кезде, бірақ іші онша емес !!). Әрі қарай, үстіне туралған пиязды құйыңыз (бұл картопты құрғатпауға мүмкіндік береді), бірақ оны тек қызғылт түске дейін жеткізіңіз. Ал пеш өшірілген кезде, майдалап туралған сарымсақты араластырмай, үстіне құйыңыз. Қақпақты жауып, бес минуттай тұрыңыз, (ол суымайды - майда ол өте баяу суытады). Ал қақпақты ашқан кезде сарымсақтың хош иісі сізге білуге мүмкіндік береді - картопты табаққа құйыңыз. Бірден оны жаңа піскен (майдалап туралған кинза) себіңіз.