Алмамен қуырылған қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 қаз, 12-15 Антонов алмасы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ресейде қаздар Рождествода жиі қуырылатын. Бұл кезде олар майлы ғана емес, сонымен қатар арзан болды, өйткені олар ауылдан балмұздақпен әкелінді, ал мұздатылған құс еті мен балық Ресейде жаңа піскен ет пен жаңа піскен балықтан әлдеқайда арзан болды. Басқа да себептер болған шығар, өйткені алмасы бар Рождестволық қаз тек Ресейде ғана емес, Еуропа мен Америкада да танымал. Іш қатқан қазды күйдіріңіз, жуыңыз, ішін және сыртын тұзбен сүртіңіз, тәтті және қышқыл (жақсырақ Антонов) алмаларымен толтырыңыз, оларды қабығы мен тұқымынан тазалап, тілімдерге кесіңіз. Дайындалған қазды пісірме табаққа салыңыз, аздап су құйыңыз, оны шикі, туралған картоппен жауып, дайын болғанға дейін пеште қуыруға болады, оны өз шырынымен құйыңыз.