Сібір тіліндегі той қазы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 қазға - 250 г тары, 100 г сары май, дәмдеуіштер мен дәміне қарай тұз. Өңделген қаздың ұшасын үстіңгі және ішкі жағынан тұз бен дәмдеуіштермен сүртіңіз. Жарманы жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, оны елекке тастаңыз, сары маймен дәмдеңіз және қазды осы массаға толтырыңыз. Осыдан кейін, қаздың мойны мен құйрығын қатты ақ жіппен тігіп, оны қуыруға арналған табаға салыңыз, қақпағын жауып, пеште дайын болғанға дейін қайнатыңыз (3-4 сағат). Сібірде үйлену тойының алдында мұндай қазды кешке дайындайды, оны түні бойы еріген орыс пешінде қалдырады.