Берлиндік қуырылған қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз 3000, алма 600, қызыл қырыққабат 2000, картоп 1000, майоран 3, жүгері ұны 30, сорпа 200, тұз.
Сипаттамасы Қаздың ұшасын ішектен шығарады, күйдіреді, жуады, ішіне аздап тұздайды, құрғақ ұнтақталған майоранмен ысқылайды және қабығы тазартылмаған, өзегі жоқ алмалармен толтырады. Ұша қалған алмалармен бірге әдеттегідей тігіліп, қуырылады. Қызыл қырыққабат бұқтырылады. Ұшаны кесіп, табаққа салып, тұтас пісірілген алма мен картоппен безендіреді. Қырыққабат пен тұздық бөлек беріледі. Тұздық келесідей дайындалады: қазды қуырғаннан кейін қалған май сорпамен сұйылтылады, қайнатылады, жүгері ұны қосылады, араластырылады және сүзіледі.