Барлығы бірдей қуырылған картоп, бірақ арақпен
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г. картоп, 100 г. шошқа майы, 2 түйір сарымсақ, шөптер
Сипаттамасы Картопты кесіңіз (әр картопты қарбыз тәрізді тілімдерге 3-4 бөлікке бөліңіз. Терең қуыруға арналған табада шошқа майын қуырыңыз немесе майды ерітіңіз, сонда еріген масса түбін 2-2,5 см жабады. Майы бар таба қыздырылған кезде, май картоптың жартысын жауып тұратындай етіп туралған картопты жарылған табаға құйыңыз. Картоп дайын болған кезде тұз себіңіз. Әрі қарай, үстіне туралған пиязды құйыңыз, бірақ оны тек қызғылт түске дейін жеткізіңіз. Ал пеш өшірілген кезде, майдалап туралған сарымсақты араластырмай, үстіне құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және шамамен бес минут тұрыңыз.