Мидиядан жасалған палау (оңтүстік)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг мидия, 0,5 кг күріш, 5 пияз, 5 сәбіз, 5 қызанақ, 5 дана. тәтті бұрыш, сарымсақ 1 бас (үлкен емес), жасыл (аскөк, ақжелкен). Етке арналған дәмдеуіштер, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, барлығы дәміне қарай. Күнбағыс майы (неғұрлым көп болса, соғұрлым жақсы). Барлық көкөністерді текшелерге кескен дұрыс. Мидияларды күнбағыс майының көп мөлшерінде қуырыңыз, пиязды текшелерге қосыңыз (мен қуырар едім). Содан кейін сәбіз, бұрыш қосыңыз (дәл осылай қуырыңыз), қызанақ пен дәмдеуіштерді қосыңыз (қара бұрыш, тұз, ет дәмдеуіштері). Барлығы қуырылған кезде күрішті құйыңыз (араластырмаңыз!), су құйыңыз (күріштің үстіндегі су 3 см-ден аспауы керек). Су кеткен кезде сарымсақты тілімдерге қосыңыз (отырғызғандай). 10 минуттан кейін. (немесе күріш дайын болған кезде, бірақ ол ботқа айналмас үшін ғана), оттан алыңыз, шөптерге себіңіз және біраз тұрыңыз (мин. 15). Ерекше дәмді! Асың дәмді болсын!