Өзбек палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г. сиыр еті, 500 г. дөңгелек күріш, 1 пияз, 3 дана. сәбіз, 1 дана. сарымсақ, тұз, бұрыш, шафран, (өсімдік), чили.
Сипаттамасы Қазанға (немесе тефлон табаға) күнбағыс майын құйыңыз (200 г.), Жақсылап қыздырыңыз да, оған кәуап тәрізді туралған етті салыңыз (тек кішірек). Қызарғанша қуырыңыз, бұрыш, тұз қосыңыз. Пиязды (жолақтарға), сәбізді (жолақтарға, үккіште емес!),жақсылап жуылған күрішті (барлығы қабаттап, араластырмай!) қосыңыз. Сарымсақты қалампырға тазартпай бөліңіз (тек жуыңыз) және күрішке шеңбер бойымен салыңыз. Қайнаған су құйыңыз, қосыңыз (өсімдік$#187, чили, шафран және жоғары отта, қақпағын жаппай, суды күріш деңгейіне дейін буландырыңыз. Содан кейін отты азайтыңыз, қақпақпен жабыңыз, күріш дайын болғанша пісіріңіз. Ең бастысы - ас қорытуға болмайды! Әйтпесе палау емес, күріш ботқасы болады. Қанша порцияға арналған: 6.