Күрішті шығыс стилінде пісіру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 ас қасық. күріш, 1,5 ас қасық. су, 2 ас қасық. л. өсімдік майы. Бұл Шығыс елдерінде күрішті дайындаудың ең кең тараған тәсілі, бірақ ол көп еңбекті қажет етеді. Мұндай күріш тәуелсіз тағамдарға қолданылады. Күрішті сұрыптап алыңыз, жақсылап шайыңыз, суға 15-20 минут салып қойыңыз, елекке тастаңыз да, су ағып, күрішті құрғатыңыз. Түбі қалың және қақпағы тығыз жабылған кастрюльде дайындалған күрішті еріген сары майға немесе өсімдік майына қуырыңыз, сонда дәндер мөлдір болады. Кәстрөлді оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз және күріштің үстіне қайнаған тұзды су немесе балық сорпасын құйыңыз. Пісірілмеген күріш пен сұйықтықтың классикалық қатынасы * 1:1,5. Күрішті жоғары отта бір минут қайнатыңыз, содан кейін қақпақты қақпақпен мықтап жауып, қақпақты бумен көтермеу үшін оған салмақ салып, баяу отта 15-20 минут пісіріңіз. Күріш барлық сұйықтықты сіңіріп, жұмсақ және ұсақталғанша пісіріңіз. Пісірудің соңында мұндай күрішті сумен жуудың қажеті жоқ.