Ащы бұрыш соусындағы күріш қосылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған 2-3 аяқты сүйектермен кесектерге кесіңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз немесе майдалап тураңыз. Пешке төзімді кастрюльде немесе қазанда өсімдік майын жақсылап қыздырыңыз, ондағы пиязды қызарғанша қуырыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз, тұқымдардан тазартылған 1 тұтас қызыл ащы бұрыш бұршағын қосып, қасық су құйып, қайтадан отқа қайнатыңыз. Аяқ бөліктерін тұздап, ұнтақталған қызыл ащы бұрышпен бұрыш салып, кастрюльге салып, жақсылап қуырып, бұрыш түйіршіктерін алып тастап, сосын қайнаған суға салып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Ет дайын болғанға дейін кастрюльге 1-2 ұсақ туралған қызанақты салыңыз, 10 минут қайнатыңыз. 1 ас қасықпен араластырыңыз. қасық ұн 2-3 ас қасық. қаймақ қасықтары мен ет қосылған кастрюльге құйыңыз, қайнатыңыз және отты дереу алып тастаңыз. Ұнтақталған күрішті бөлек-бөлек пісіріп, сүзіп алыңыз да, кастрюльге аяқтың бөліктерінің үстіне құйыңыз. Кәстрөлді жақсылап шайқаңыз, сонда тұздықтың бір бөлігі күрішке түседі. Кәстрөлді қақпақпен мықтап жауып, жақсылап орап, 10-20 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін күрішті аяқтың бөліктерімен араластырып, жаңа піскен көкөністермен бірге бөліктерге бөліңіз.