Тауықтың аяқтарынан құйылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аяқтарды дайындаңыз, олардан теріні және май қабатын толығымен алып тастаңыз. Қайнатпай, аз мөлшерде суға қайнатыңыз. Сорпадан аяқтарды алыңыз, сүйектерді алыңыз. Алынған сорпаны тұздап, оған аяғынан алынған сүйектерді, қабығынан тазартылған сәбізді, лавр жапырағын салып, сәбіз дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Егер сұйықтық жеткіліксіз болса, аздап қайнаған су құйыңыз. Бөлек, кеседе 2 ас қасық жібітіңіз. желатин қасықтарын 0,5 стакан жылы суға салып, желатин ісінгенше жылы ұстаңыз. Дайын сорпаны сүзіп алыңыз, құюға қажетті мөлшерді құйыңыз (2-3 кесе), ісінген желатинді құйыңыз, қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз және суытыңыз. Желатинмен (1-1,5 см қабат) салқын сорпаны құюға дайындалған қалыптарға құйыңыз, желе аздап қатып қалсын. Аяқтың қайнатылған етін жіңішке етіп турап, желе қабатына салыңыз, сәбіз кесектерін, қатты пісірілген жұмыртқа дөңгелектерін, жасыл ақжелкенді қосыңыз. Барлығын желе құйыңыз, сонда қалыптар толы болады. Тоңазытқышқа салыңыз және жақсылап қатайтыңыз. Майонезбен немесе үгітілген желкекпен араластырылған қышамен бірге қызмет етіңіз.