Желедегі тауықтың аяқтарынан жасалған тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2-3 аяқты дайындаңыз, олардан теріні және май қабаттарын алып тастаңыз, бір жарым литр суға қайнатыңыз, дәміне қарай тұз салыңыз, сорпадан шығармай салқындатыңыз. Гарнирді дайындаңыз: майонезді 1-2 қасық қантпен сүртіңіз, өте ұсақ туралған 2 тұздалған қияр, 3-4 пісірілген картоп, 3 қайнатылған немесе шикі, жұқа жолақтарға туралған сәбіз, 2-3 майдалап туралған тік жұмыртқа, 3-4 қасық қосыңыз. консервіленген жасыл бұршақ. Барлығын ақырын араластырыңыз. Желе дайындаңыз: 1 ас қасық құйыңыз. желатин қасық 0,5 стакан су құйып, жылы жерге 30-40 минутқа қойыңыз. Осыдан кейін еріген желатинді аздап қыздырып, майонездің 1/2 банкасынан араластырыңыз. Ыдыстың ортасына кесектерге кесілген аяқтың қайнатылған етін салыңыз, сүйектерді алдын ала алып тастаңыз, майонезді желатинмен құйыңыз. Майонездің гарнирін көкөністермен бірге ыдыстың шетіне жайыңыз. Ыдысты шөптермен безендіріңіз, тоңазытқышқа 30-40 минутқа қойыңыз. Үстелге салқын тағамдар немесе тәуелсіз тағам ретінде қызмет етіңіз.