Аскөк қосылған жұмыртқа салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 жұмыртқа, өсімдік майы - 8 ас қасық, лимон шырыны - 3 ас қасық, қыша - 1 шай қасық, аскөк, сірке суы - 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы 7 жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, салқын суға салып салқындатыңыз, қабығын аршып, 5 жұмыртқаны тілімдерге бөліңіз (жақсырақ жұмыртқа кескішпен кесіңіз). Майонезді әдемі түсті майонез алу үшін бұрын тұздалған 2 қайнатылған және 3 шикі сарысынан дайындаңыз. Қалған шикі ақуыздарды сірке суы қосылған тұзды қайнаған суға батырып пісіріңіз, салқындатыңыз, барлық қайнатылған ақуыздарды ұсақтап тураңыз және жасыл аскөк пен майонездің бір бөлігімен араластырыңыз. Туралған жұмыртқаны салат ыдысына салыңыз, майонезбен дәмдеңіз де, айналасында белки аскөкпен салыңыз. Үстелге бірден қызмет етіңіз.