"Қарлы" картоп салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 750 г, 2 тұздалған қияр, 2 жұмыртқа, өсімдік майы - 6 ас қасық, тәтті пияз - 2 бас, 1 жұмыртқа, жасыл бұршақ - 100 г, лимон шырыны - 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Мұқият жуылған картопты тұзды қайнаған суға қайнатыңыз. Дайын картопты аршып, текшелерге кесіңіз, өсімдік майымен себіңіз және салқындатыңыз. Майонезді екі қайнатылған сарысынан, өсімдік майынан және лимон шырынынан бөлек дайындаңыз. Майдалап туралған пияз мен қиярды картоп пен қайнатылған жасыл бұршақпен араластырып, майонезбен дәмдеңіз. Дайын массаны салат ыдысына салыңыз, туралған ақуызға себіңіз және жұқа туралған гогошармен безендіріңіз. Пісіргеннен кейін бір сағаттан кейін үстелге салқын түрде қызмет етіңіз.