Сиыр етінен (бұзау етінен) жасалған фаршмақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г ет, 1 кг картоп, 120 г майшабақ, 100 г қаймақ, 2-3 пияз, 60 г сары май, 2 жұмыртқа, 80 г крекер, 20 г ірімшік, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Еттің етін жуыңыз, құрғатыңыз және қуырыңыз. Картопты қабығында пісіріп, қабығын аршып, суытыңыз. Майшабақты теріден тазалаңыз, сүйектер мен ішектерден босатыңыз. Туралған пиязды аздап қуырыңыз. Дайын етті, майшабақты, пиязды және картопты ет тартқыштан өткізіп, бәрін кастрюльге салыңыз, шикі жұмыртқаның сарысы, қаймақ, ұнтақталған бұрыш, тұз қосып араластырыңыз. Содан кейін шайқалған ақуызды қосып, бәрін қайтадан араластырыңыз. Пісіру парағын маймен қалың жағыңыз, нан үгіндісіне себіңіз, массаны жайыңыз және тегістеңіз, үгітілген ірімшік себіңіз, еріген сары маймен себіңіз және пеште қою алтын түске дейін пісіріңіз. Салқындатыңыз және бөліктерге кесіңіз.