Құймалы көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған көксеркені кесектерге кесіңіз. Сүйектерді, желбезектері жоқ басты, аршылған және уылдырықты табаға салып, тамырын, пиязын, тұзын, лавр жапырағын (1-2 жапырақ) қосып, үстіне су құйып, ыдысқа салыңыз. 15-20 минуттан кейін көксерке кесектерін пісіру үшін сол табаға салыңыз. Балық кесектері дайын болған кезде, оларды саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, оларды тұтас балық тәрізді табаққа салыңыз, бірақ кесектер арасында кішкене бос орындар қалдырыңыз және ыдысты салқын жерге қойыңыз. Балықты пісіруден алынған сорпаны ағызып, 2-21 / 2 стакан желе дайындаңыз, яғни. онда суланған желатинді ерітіп, қайнатыңыз және майлық арқылы сүзіңіз. Көксеркенің әрбір бөлігін лимон тілімдерімен, жұлдызша етіп туралған сәбізбен, бір жапырақ көкпен безендіріп, алынған желенің үстіне екі-үш рет құйыңыз, сонда әшекейлер қозғалмайды. орнынан, ал көксерке тілімдері толтырылады. Ыдысты салқын жерде желе қатайғанша ұстаңыз, қызыл қырыққабат, картоп салаты, жаңа піскен және тұздалған қияр, сондай-ақ майонез соусын көксерке көксеркесіне беруге болады. 1 көксерке үшін (1000-1200 г) -10-12 г желатин, әрқайсысы 1 дана. тамырлар мен пияздың басы.