Баклажан қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 баклажан, 500 г күріш, 2 пияз, 2 тәтті бұрыш, 250 г жаңа саңырауқұлақтар, 3 қызанақ, 15O г сары май немесе маргарин (күрішке 50 г, көкөністер мен саңырауқұлақтарға 100 г), жасыл ақжелкен, аскөк, тұз. Қыздырылған майы бар ыдысқа тілімдерге кесілген пиязды қуырыңыз, 8 бөлікке кесілген тәтті бұрыш түйіршіктерін, тұқымдардан тазартылған, дайындалған және кішкене кесектерге кесілген жаңа порчини саңырауқұлақтарын немесе шампиньондарды, 20 мм текшелерге кесілген баклажандарды қосыңыз. , тұқымсыз тілімдерге кесілген қызанақ, аздап туралған ақжелкен. Мұның бәрін араластырыңыз, тұз қосыңыз, ыдыстарды қақпақпен жабыңыз және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, көкөністерді толығымен дайын болғанша қайнатыңыз. Бұл палауға басқа көкөністерді қоспай-ақ, саңырауқұлақтары бар кейбір баклажандарды дайындауға болады. Палауға арналған күрішті екі жолмен дайындауға болады. Күрішті дайындаудың бірінші әдісі. Күрішті жуыңыз, қайнаған тұзды суға құйыңыз (500 г күріш үшін - 3 литр су, 3 шай қасық тұз), май құйыңыз (күріш массасына 10%) және баяу отта пісіріңіз, кейде араластырыңыз. Күріш жақсы ісінген кезде ыдыстарды жауып, күрішті араластырмай тағы 30 минут қалыпты отта пісіріңіз. Күрішті дайындаудың екінші әдісі: Күрішті қайнаған тұзды суға салып (күріш пен судың қатынасы бірдей) және баяу отта пісіріңіз. Күріш ісініп, жұмсарған кезде оны дуршлагқа тастаңыз, үстіне ыстық су құйыңыз, ағызып жіберіңіз, күрішті ыдысқа салыңыз, еріген сары майды құйыңыз (күріштің бастапқы массасына 5 - 10%), араластырыңыз және қыздырыңыз. пеште немесе араластыра отырып, баяу отта. Қызмет көрсету кезінде дайын күрішті табаққа салыңыз, ортасында құдық жасаңыз және оны бұқтырылған көкөністермен толтырыңыз. Туралған аскөк себіңіз.