Өзбек тілінде палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті 120, күріш 160, сәбіз 30, пияз 50, мақта майы немесе құйрық майы 60, бұрыш, анис, тұз. Күрішті тұзды суға 2-3 сағат салып қояды. 10-15 г кесектерге кесілген ет шойын қазанда қыртысы пайда болғанша қуырылады, содан кейін жолақтарға кесілген пияз мен сәбізді қосып, бәрін бірге қуырады. Суда ісінген күріштің салмағына тең мөлшерде су құйылады, дәмдеуіштер салынады және қайнатылады. Күріш барлық суды сіңіргеннен кейін, беті капкурмен (саңылаулы қасықпен) тегістеледі, ойықтар жасалады және оларға 1-2 ас қасық қайнатылған су құйылады. Қазандықты қақпақпен мықтап жауып, палауды баяу отта 20-25 минут қайнатады. Қызмет көрсету кезінде палауға ет кесектері мен туралған пияз себіледі.