Ош-тұғлама (Күріш қосылған ет)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті 150, күріш 200, құйрық майы 60, сәбіз 100, пияз 75, жасыл пияз 10, тұз. Сәбіздің бір бөлігі (норманың 2/3 бөлігі) тұтас қой етімен қайнатылады, ал ет салмағы 1,5-2 кг кесекке салынады, сәбіздің қалған бөлігі (норманың 1/3 бөлігі) қуырылады. құйрық майы пияз мен сәбіз қосылған қазанға жартылай дайын болғанға дейін, жолақтарға кесіліп, сорпамен құйылады. Содан кейін күріш салынады, қазан қақпақпен жабылады және ыдыс дайын болғанға дейін жеткізіледі. Пісірілген ет пен сәбізді жолақтарға турап, қызмет еткенде күрішке салып, туралған көк пиязға себеді.