Кальмардан жасалған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмарды жібітіңіз, тазартуды жеңілдету үшін ұшаларды қайнаған сумен күйдіріңіз. Теріні алып тастап, әзірге суық сумен толтырылған ыдысқа салыңыз. Кальмар шамадан тыс қаттылыққа ие болмас үшін қайнатудың қажеті жоқ. Содан кейін пиязды жарты сақинаға, сәбізді жолақтарға кесіңіз, оларды ыстық майға қуырыңыз. Кальмарды жолақтарға кесіңіз және көкөністерге қосыңыз. Максималды отта 5 минут қуырыңыз, содан кейін отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз. Содан кейін барлық дәмдеуіштер (томат пастасы, тұз, бұрыш және т.б.) палауға салынады, жарты кесе май мен күріш қосылады, жартылай дайын болғанға дейін қайнатылады. Араластырыңыз және суық су құйыңыз, оның деңгейі қоспаның деңгейінен шамамен бір кішкентай саусақ жоғары болуы керек. Қақпақтың астында жарты сағат қайнатыңыз (немесе су қайнағанша). кальмар 300 г. пияз 1-2 дана. сәбіз 1 дана. күріш 1-1,5 кесе өсімдік майы 3/4 кесе томат пастасы 2 ас қасық. л тұз бұрышы