Кальмардан жасалған бризоль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмарды аршып алыңыз. Әрбір қаңқаны екіге бөліңіз, балғамен екі жағынан жақсылап ұрыңыз (жақсырақ ағашпен - аз соғылады) осылайша, кальмардың ұшасы бір жарым есе ұлғаяды, қамырға батырылады және өсімдік майы қосылған ыстық табаға қойылады. Екі жағынан қызарғанша қуырыңыз да, кастрюльге демалу үшін қойыңыз. Жарты сағаттан кейін, қатар жатып, кальмар жұмсарады, содан кейін оларды түтікке бір-бірлеп орап, табақтарға салып, аскөк, ақжелкенмен безендіруге болады және т.б. Немесе безендірмей жеу керек. Қамыр: қамырды құймақ консистенциясына дейін сұйылту үшін бірнеше жұмыртқа, тұз, бұрыш, ұн және су. кальмар 1 кг. жұмыртқа 2 дана. тұз бұрыш ұн 3 ас қасық. л жасылдар