Маринкадан шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Майы аз шошқа еті, картоп, жұмыртқа, ұн, тұз, бұрыш, өсімдік майы (қуыруға арналған). Қамырды дайындайық: Картопты ұсақ үккіштен өткізейік (әдетте бір келіге жуық 4 адамға), біраз уақыт қоя тұрыңыз, содан кейін пайда болған сұйықтықты төгіп тастаңыз, тұтқыр масса алу үшін 1 жұмыртқа, тұз және ұн қосыңыз (егер ол жайылып кетсе, аздап көбірек ұн қосыңыз). Салмасы: Шошқа етін (жақсырақ мойын) алыңыз, қалың емес кесектерге (қалыңдығы шамамен 1,5 см), бұрыш пен тұзды кесіңіз. Содан кейін тұтқаларды суық сумен сулаңыз, қамырды алыңыз, алақаныңызға торт жасаңыз, үстіне шошқа етін салыңыз да, оны қамырдан жасалған екінші тортпен жабыңыз. Сары май қосылған ыстық табаға салыңыз да, екі жағынан қызарғанша қызарғанша қуырыңыз. Осыдан кейін сіз жылуды алып тастайсыз (отты азайтыңыз) және қақпақпен жабыңыз және дайын болғанға дейін қуырыңыз. Пішінге және пешке дайын болғанға дейін салуға болады. Тұздық: кетчуп, майонез, шөптер, сарымсақ.