Тұздықта қуырылған бауыр.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты18 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бауыр 520 г Тұз, бұрыш Қуыруға арналған май 60 г Ұн 30 г Тұздық үшін: Ұн 20 г Сары май 20 г Сорпа 180 г Қаймақ 100 г Пияз 2 дана Тұз Бауырды қалыңдығы 1 см -ге дейін тілімдерге кесіңіз, аздап ұрып, текшелерге кесіңіз. Тұз бен бұрыш, ұнға нан, баяу отта қуырыңыз, қызғылт түс жоғалғанша, блоктар екі жағынан кесілген кезде (18 минут). Пісіруге болмайды: ол шырындылығын жоғалтады. Пиязды ұсақтап тураңыз, қызарғанша қуырыңыз. Бидай ұнын ашық сарыға дейін қайнатыңыз, сорпамен сұйылтыңыз, қаймақ, тұз қосып, баяу отта 5 минут қайнатыңыз. Тұздалған пиязды қосып, араластырыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа бауырдың бір бөлігін салыңыз, пияз қосылған қаймақ тұздығын құйыңыз. Гарнирге картоп пюресі ұсыныңыз.