Тәтті-қышқыл тұздықтағы шошқа еті - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етін кішкене кесектерге кесіңіз. Сәбізді тілімдерге кесіңіз (басқа пішінді де таңдауға болады, ең бастысы кесектер қалың емес). Болгар бұрышын ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, содан кейін әрбір жартысын тағы 3-4 бөлікке (ұзына бойына) бөліңіз. Кішкене шамдарды 4 бөлікке кесіңіз. Етті жақсылап қыздырылған өсімдік майына араластыра отырып, 2-3 минут қуырыңыз. Тұз және ұнтақталған қара бұрыш себіңіз (ажино-мото қосуға болады). Сәбізді етке салыңыз, қуырыңыз, 2-3 минут араластырыңыз. Содан кейін болгар бұрышын қосып, тағы 2-3 минут қуырыңыз. Соңғы пиязды қосып, қақпағын жауып, 4-5 минут қайнатыңыз, жиі араластырыңыз. Соңғы жанасу: устрица соусын (oyster saice) қосып, бір минуттан кейін ыдысты оттан алыңыз. Көкөністерді тұздыққа батыру үшін бетін жауып, 5 минутқа қалдырыңыз. Егер сізде бұл тұздық болмаса, онда сіз ренжімеуіңіз керек. Сіз оны қант, томат пастасы мен аздап сірке суын араластыру арқылы өзіңіз жасай аласыз. Гарнир - күріш. ет - 500 гр. сәбіз - 1 дана.(орташа) болгар бұрышы - 2 дана. пияз - 3 дана.(кішкене) тұз бұрыш устрица тұздығы - 6 ас қасық. тұздықтың орнына қасықтар: қызанақ-паста - 3 ас қасық. қасық қант - 3 шай қасық (жоғарғы жағымен) сірке суы - 1 шай қасық