Қабоба "Рохат" (шұжықтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 300, еріген сары май 25, бидай ұны 15, пияз 65, анар 35, шөптер 15, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Қой еті пиязбен бірге (норманың 1/3 бөлігі) ет тартқыштан екі рет өткізіледі, тұз, бұрыш қосылады және сопақша ұзартылған қабобтар (шұжықтар) түрінде кесіледі. Содан кейін олар ұнға пісіріліп, аздап қуырылады, сақиналарға кесілген пиязды жартылай дайын болғанға дейін бөлек өткізеді, дайындалған кабобтарды, анар дәндерін салып, қақпақтың астына баяу отта пісіреді. . Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз.