Воспи апур (Жасымық қосылған сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 80, жасымық 40, картоп 75, жаңғақ 10, пияз 15, қара өрік немесе өрік 15, еріген шошқа майы 15, бидай ұны 5, аскөк 5, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Суға малынған жасымықты ет сорпасында жұмсақ болғанша қайнатады. Содан кейін туралған картопты, қуырылған пиязды және бидай ұнын, қара өрік немесе қара өрікті, қуырылған пюре жаңғақтарын қосып, сорпаны жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісірілген сиыр етінің бір бөлігін табаққа салып, аскөк пен ұнтақталған қара бұрыш себіңіз.