Нұғылы (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Қара бидай ұны немесе бидай ұны 20
жұмыртқа 1/5 дана.
бұршақ 30
картоп 100
пияз 15
сәбіз 10
ақжелкен 5
еріген сары май 10
сүйек 150
қой еті 50
тұз.
жұмыртқа 1/5 дана.
бұршақ 30
картоп 100
пияз 15
сәбіз 10
ақжелкен 5
еріген сары май 10
сүйек 150
қой еті 50
тұз.
Сипаттамасы Дайын ет сорпасында алдын ала суланған бұршақ жұмсақ болғанша қайнатылады. Пісірудің аяқталуына 7-10 минут қалғанда кішкене текшелерге кесілген картоп пен нугаттарды сорпаға салып, сорпаны қайнатады, қуырылған тамырларды қосып, дәмдейді. Қызмет көрсету кезінде ет пен шөптер табаққа салынады. Нугилдер келесідей дайындалады: қышқыл қамырға жұмыртқа мен сары май қосылады, қамыр иленеді, бөліктерге бөлінеді, олардың әрқайсысы жіңішке жіптерге кесіледі, ал олар өз кезегінде ұзындығы 6-7 см ұзынша жолақтарға кесіледі. , қалыңдығы 5 мм.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Нұғылы (Сорпа) пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 7 мин. Из продуктов вам понадобятся Қара бидай ұны немесе бидай ұны 20, жұмыртқа 1/5 дана., бұршақ 30, картоп 100, пияз 15, сәбіз 10, ақжелкен 5, еріген сары май 10, сүйек 150, қой еті 50, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz