Нұғылы (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер Қара бидай ұны немесе бидай ұны 20, жұмыртқа 1/5 дана., бұршақ 30, картоп 100, пияз 15, сәбіз 10, ақжелкен 5, еріген сары май 10, сүйек 150, қой еті 50, тұз.
Сипаттамасы Дайын ет сорпасында алдын ала суланған бұршақ жұмсақ болғанша қайнатылады. Пісірудің аяқталуына 7-10 минут қалғанда кішкене текшелерге кесілген картоп пен нугаттарды сорпаға салып, сорпаны қайнатады, қуырылған тамырларды қосып, дәмдейді. Қызмет көрсету кезінде ет пен шөптер табаққа салынады. Нугилдер келесідей дайындалады: қышқыл қамырға жұмыртқа мен сары май қосылады, қамыр иленеді, бөліктерге бөлінеді, олардың әрқайсысы жіңішке жіптерге кесіледі, ал олар өз кезегінде ұзындығы 6-7 см ұзынша жолақтарға кесіледі. , қалыңдығы 5 мм.