Зире тұздығында қайнатылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 150, пияз 25, сәбіз 5, балдыркөк немесе ақжелкен 3, тұздық үшін: бидай ұны 5, сары май 15, қаймақ 10, зире 0,5, сарымсақ 0,3, картоп 200, шөптер 5, тұз.
Сипаттамасы Сүйегі бар қой еті кесектерге кесіледі (Бір порцияға 3-4) және дәмдеуіштер мен көкөністермен (сәбіз, ақжелкен, пияз) беріледі. Алынған сорпада зире қосылған ақ тұздық дайындалады. Тұздыққа ет пен үгітілген сарымсақ салынады. Шөптерге себілген қайнатылған картоппен бірге беріледі.