Бекіре тұқымдас балықтардан жасалған солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бекіре, бекіре, белуга 170, бұқтырылған қырыққабат 150, тұздалған қияр 65, каперс 30, балық шеміршегі 50, пияз 15, томат пюресі 15, ірімшік 5, сары май 15, маринадталған жемістер 25, зәйтүн 20, лимон 1/10 дана., шөптер, тұз.
Сипаттамасы Балықты салмағы 25-30 г кесектерге турайды, күйдіреді, жуады, майланған ыдысқа салады, туралған тұздалған қиярды (Қабығы мен тұқымынсыз), қуырылған пиязды, аздап сары майды, сорпаны, тұзды қосып, пісірілгенге дейін береді. . Содан кейін каперс, қайнатылған балық шеміршегі, томат пюресі қосылып, қайнатылады. Қуырылған қырыққабат қабаты майланған табаға салынады, оның үстіне дайын балықтың бөліктері, ол қосылған тұздықпен бірге, қалған қырыққабатпен жабылады. Беті пышақпен тегістеледі, нан үгіндісіне немесе ірімшікке себіледі, маймен себіледі және пеште пісіріледі. Қызмет көрсету кезінде лимон, қара зәйтүн, маринадталған жемістер мен шөптермен безендіріңіз.