Қой етінен жасалған пилав
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г қой еті, 2 пияз, 400 г күріш, май, қызанақ, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қой етінің төс етін сүйектерге кесіңіз, сүйектерге кесіңіз. Туралған пиязды терең табада майға қуырыңыз, ол қызарып кете бастағанда, туралған қойды табаға салыңыз, тұз, бұрыш себіңіз, аздап сорпаны құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және кішкене отқа қойыңыз. өз шырынында қайнатыңыз. Қойдың үстіңгі жағы қызарып, іші әлі ылғалды болған кезде, оған барлық шикі күрішті, сүлгімен сүртілген майды қосып, сорпаны тек күрішті жауып тұратындай етіп құйыңыз. Қуыруға арналған табаны қақпақпен жауып, пешке салыңыз. Қой еті жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Майға қуырылған қызанақты, лавр жапырағын қосыңыз, күрішті езбеу үшін ақырын араластырыңыз. Пеште қызанақпен бірге тағы біраз уақыт ұстаңыз және қызмет етіңіз. Ескертпе: Күрішті араға міндетті түрде кептіру керек, әйтпесе ол тұтқыр болып шығады. Шикі күріштен кірді кетіру үшін оны құрғақ сүлгімен бірнеше рет жақсылап сүртіп, содан кейін електен өткізіп алу керек. Неше порция үшін: 8.