Сәбіз қосылған сүзбе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г сәбіз, 300 г сүзбе, 2 ас қасық қант, 1/2 кесе ұн немесе жарма, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық май, тұз. Қанша порцияға арналған: 4.
Сипаттамасы Сәбізді тазалаңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, 1/2 кесе су құйыңыз, 1/2 ас қасық май қосыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, сәбізді отқа қойып, оның күйіп кетпеуін қадағалап қайнатыңыз. Егер су қайнап, сәбіз әлі де қатты болса, сәбіз дайын болған кезде барлық су қайнап кетуі үшін 1 - 2 ас қасық су қосу керек. Дайын сәбізді ұсақ електен сүртіңіз, үгітілген сүзбемен араластырыңыз, 1/2 кесе ұн немесе жарма, шикі жұмыртқа, қант, тұз қосып араластырыңыз. Сүзбеге бөліңіз, оларды ұнға ораңыз және екі жағынан қызарғанша қуырыңыз.