Қияр тұздығы қосылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг картоп.
Сипаттамасы Тұздық үшін: 5 маринадталған қияр, 1 пияз, 2-3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, ақжелкеннің 2-3 бұтағы, 2 кесе балық қоры немесе су. 1/2 кесе қияр тұздығы, 1 шай қасық күйдірілген қант, 2 ас қасық. саңырауқұлақ сорпасының қасықтары, 1 шоқ аскөк. Картопты тазалаңыз, жуыңыз, сумен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Су қайнаған кезде тұз қосыңыз. Тұздықты дайындау. Пияз мен ақжелкенді ұсақтап турап, майға аздап қуырыңыз. Сорпамен және қияр тұзды ерітіндісімен сұйылтыңыз, ұзынша кесектерге кесілген маринадталған қиярмен араластырыңыз. Аздап қант пен 2 ас қасық қосыңыз. саңырауқұлақ сорпасының қасықтары. Қайнату үшін. Қызмет көрсету кезінде аскөк себіңіз.