Ұсақ балықтан жасалған кәуап (болгар тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балықтарды (хамса, қызыл балық қолайлы) тазалаңыз, шайыңыз, тұз себіңіз. Пиязды ұсақтап турап, күнбағыс майына қуырыңыз, майдалап туралған тәтті капсикум қосып, қуырыңыз. Соңында майдалап туралған жаңа піскен қызанақты енгізіңіз. Қызанақ шырыны буланған кезде қоспаны тұздап, қызыл және қара ұнтақталған бұрышпен дәмдеңіз, араластырыңыз және балықты қосыңыз. Кішкене таяз табаның түбіне қалың қағазды оның шеттері ыдыстың шеттерінен жоғары болатындай етіп салыңыз. Онда балық пен көкөніс қоспасын салыңыз, қағаздың шеттерін конвертке орап, күнбағыс майымен құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, пісіріңіз. Ұсақ балықтар - 500 г, пияз - 2 дана, күнбағыс майы - 150 г, тәтті капсикум - 2 дана, қызанақ - 3 дана, түрлі-түсті және ұнтақталған қара бұрыш, тұз. "Балаларға арналған" кәуап Ұсақ балықтан жасалған мұндай кәуапты кез келген бала балық аулау сапарында өртеп жіберуі мүмкін, егер ол ұзын қылшықпен жайылып, гуджон тәрізді балықтарды ауласа. Балықтың ішін анальды тесікке дейін кесіңіз (жақсырақ сәл жетпей), ішін алып тастаңыз, тұздап, аузынан ұзын бұтаққа байлаңыз - және оттың үстінде қуырыңыз, мезгіл-мезгіл бұтақты бұраңыз және оның күйіп кетпеуін қадағалаңыз. . Балық әдемі болған кезде - ол дайын болады. Оттағы балық Балықты лопуха жапырағына орап (фольгаға, газет қағазына немесе орау қағазына салуға болады, бірақ қағазды ылғалдандыру қажет болады) және оттың ыстық күліне көміңіз. Жоғарыдан қайтадан кішкене от жағыңыз. Пісіру уақыты балықтың мөлшеріне және көмірдің мөлшеріне байланысты (олар барбекюге қарағанда ыстық болуы керек, шамамен пісірілген картоп сияқты) - әдетте 5-тен 10 минутқа дейін. Содан кейін көмір тырмаланады, қоқыс шығарылады, жайылады, қабыршақтар қағазға жабысып қалады және сіздің алдыңызда өз шырынында пісірілген балық болады. Қысқы балық аулауды ұнататындарға өте ұсынылады. Айтпақшы, картопты бір уақытта күлге лақтыруға болады - гарнир болады.