Бекіреден жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бекіре тұқымдас балықтан жасалған кәуап Белуга мен бекіре бекіресінен жасалған кәуап құрметті түрде, сондай-ақ мяса дайындалады. Балықты үлкен төртбұрышты кесектерге (шамамен 6х6 см), көбірек пиязға, ірі тұзға, қара бұрышқа, шөптерге кесіңіз. , Қабаттарға салып, жақсылап араластырыңыз. Егер балық жаңа піскен болса, 2-3 сағат бойы маринадтау жеткілікті. Егер балмұздақ аз болса. Сірке суын қоспаңыз, себебі ол балық етін жұмсартады және қуыру кезінде кесектер шашлықтан отқа түсіп кетуі мүмкін. Көмірде қуырыңыз, мезгіл-мезгіл жанып тұрған көмірге сірке суымен қышқылдандырылған су себіңіз. Балықтың терісін алып тастауға болмайды. Қуырылғаннан кейін қабыршақтарды тазалау оңай, ал аздап күйдірілген және түтінге малынған тері өте дәмді болады. Қызмет көрсету кезінде (жақсырақ шашлыктарда) сақиналармен туралған шөптер мен пиязды себіңіз. Қышқылдандырылған сірке суын, анар шырынын себіңіз. Кәуапқа арналған ең жақсы балық - бекіре, ал оны Каспий теңізінің жағасында сынап көргендер енді басқа балықтардан кәуап қуырғысы келмейді. Бірақ кемелдікке ұмтылудың шегі жоқ, ал адам ақыр соңында бір қарапайым ақиқатты білу үшін аспаздық арқылы өмір туралы білімдерін жетілдіреді, ал бақыт үшін бізге бір кесе қымбат су мен бір тілім ірі нан жеткілікті. Алайда, егер сіз жаңа піскен бекіре балығын кездестірсеңіз, онда оны барбекюді күтуге мәжбүрлемеу керек. Алдымен бекіре тұқымдас балықтарды терісі мен тікенектерінен босату керек. Оның терісі үшін қайнаған қайнаған суға құйып, өткір пышақпен қарулану керек. сабырмен. Тамаққа немесе тіске тиген өткір бекіре омыртқасы кешкі астан көңіл-күйді ұзақ уақыт бұзуы мүмкін екенін ескеріңіз. Бекіре филесінің кесектерін шараптан, өсімдік майынан, лимон шырынынан, пияздан, ұнтақталған қара бұрыштан және тұздан жасалған тұздықта 1,5-2 сағат ұстаңыз. Содан кейін сүзіп алыңыз, филені бөліктерге, ал бұрыш пен қызанақты балық текшелеріндей етіп тураңыз. Балықтың бір бөлігін, бұрышты, балықты, қызанақты, лавр жапырағын, қайтадан балықтың бір бөлігін және т.б. Грильге немесе ыстық көмірдің үстіне қызарғанша барлық жағынан қуырыңыз. Бекіре, белуга, стерлет те қуырылады. Ескерту: жазда бекіре тұқымдас балықтардың кәуаптарын қуыруға болмайды, өйткені бұл ет тез бұзылады. Бекіре тұқымдас балықтарды қыста, күзде, ерте көктемде сатып алған дұрыс. Балық филесі - 1500 г, құрғақ ақ шарап - 150 г, өсімдік майы - 50 г, лимон - 1/2 дана., пияз - 300 г, тәтті капсикум - 300 г, қызанақ - 500 г, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз.