Қатерлі ісік мойындарын маринадтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ірі шаяндардың мойындарын тазалаңыз және оларды банкке салыңыз. Сірке суын аздап дәмдеуіштермен қайнатыңыз. Оны банкаларға құйыңыз. Мойындарға ақ және қызыл тұздықтар, салат, сорпа беріледі. Әдетте балықты қыста тұздауға арналған мұздатылған белуга немесе бекіре балығы еріген кезде тұздайды, содан кейін балықты (басынан басқа) шеміршек бойымен ажыратып, вязиганы алып, басын, қауырсындарын және құйрығын алып тастайды., балықты буындармен кесіп, оларды ваннаға салыңыз, сонда шеміршекте қан қалмас үшін сумен жуыңыз, содан кейін балықты үстелге қойыңыз да, судың ағып кетуіне жол беріп, буындарды үлкенірек, кішірек тұзбен сүртіңіз де, оларды аздап құйып, ваннаға салыңыз тұзбен. Ванна толған кезде, оны жоғарыдан балықтан алынған қауырсындармен және құйрықтармен жауып, қысыммен шеңбер жасап, тұзды ерітінді жоғары көтерілгенше екі күн бойы осы күйде қалдырыңыз, содан кейін ваннаның үстіңгі түбін тығызырақ жабыңыз. және ваннаның ағып кетуіне жол бермеу үшін мұзға, тақтаға қойыңыз. Егер ваннада тұзды ерітінді аз болса, онда суды тұзбен қайнатыңыз, ваннаның үстіңгі түбін бұрғымен бұраңыз да, салқындатылған тұзды ерітіндіні ванна толтырылатындай етіп құйыңыз. Балық қажет болған кезде оны ілмекпен немесе шанышқымен алыңыз, кружкаларды жиі жуыңыз және ваннаға шикі судың түспеуін қадағалаңыз. Егер кейіннен балықтың жуыла бастағаны немесе жыртыла бастағаны байқалса, онда оны тұзды ерітіндіден таңдап, таза суға ұнтақтап, ваннаны буландырып, сабанмен күйдіріңіз, сонда оның иісі болмайды, содан кейін балықты салып, аздап себіңіз. тұз және құрғақ құлмақ және қайнатылған және салқындатылған тұзды ерітіндімен толтырып, бұрынғыдай мұзға қойыңыз.