Дәмді, құнарлы жүгері сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Болашақта пайдалану үшін әр түрлі ет дайындаған жөн: қуырылған, қайнатылған, тұздалған және ысталған. Жаңа сиыр етін сүлгімен сүртіңіз (Үлестірілген кесектер, 200-400 г) қаннан, сүйектерді алып тастаңыз, ұсақ қабырғалар мен шеміршектерді қоспағанда, барлық жағынан құрғақ тұзбен сүртіңіз, ас тұзы мен дәмдеуіштермен араластырыңыз. Етті салқындатыңыз, содан кейін оны буланған емен бөшкесіне салыңыз (Ортасында үлкен кесектер). Бөшкенің түбіне тұзды селитрамен, лавр жапырағымен, қара бұрышпен себіңіз, 1 қатарға жатқызып, қайтадан тұз, селитра мен дәмдеуіштерді себіңіз. Және де одан әрі. Бөшкені қысыммен шеңбермен жабыңыз, тұзды ерітінді шыға бастаған кезде 3-4 күн ұстаңыз, қақпақпен жабыңыз және шайыңыз. бөшкені аптасына 2 рет айналдырыңыз, сонда ауа шығады және тұзды ерітінді етке сіңеді. 3 аптадан кейін жертөлеге, мұзға қойыңыз. 24 кг ет үшін 900 г тұз, нитрат (25,2 г), 12,6 г коландр (Кориандр), майоран, насыбайгүл, лавр жапырағы, қызыл және қара бұрыш алынады, шафран, тимьян және сарымсақ қосуға болады. . Бөшкенің қақпағы жақсы ұнтақталған және шайырланған болуы керек.