Қатты тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қиярды тұздау үшін кішкене бөшкелерді алған дұрыс. Тұздауға арналған бөшкелерді алдымен аскөк, эстрагон, дәмді және қара қарақат жапырақтарымен жақсылап булау керек, сонымен бірге бөшкелердің берік және ағып кетпеуін қадағалаңыз. Бөшкенің бір түбін алып тастағаннан кейін, екіншісін иісті шөптермен қаптайды, бекініске тазартылған желкек кесектерін салады, ал сарымсақты жақсы көретіндердің иісі үшін әдеттегідей емен жапырағын салуға кеңес бермейміз, өйткені біздің байқауымызша, одан қияр көп ұзамай қарайып, көгереді. Қиярды бір-біріне тығыз етіп қатарға қою керек, әр қатарды аскөк, эстрагон және қарақат жапырақтарымен жылжыту керек. Бөшке толған кезде, үстіне сол шөптерді жауып, бөшкені түйреңіз, төлке арқылы су мен тұздан қайнаған тұзды ерітінді құйыңыз, ал қиярдың өлшеміне (2,5 шелек) 200 г тұз алынады. Салқын жерде немесе мұзда сақтаңыз.