Тұздықтағы жасыл бұршақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық үшін: 4 - 4,5 литр суға 1 кг тұз, Тазартылған және жуылған бұршақтар қайнаған сумен күйдіріледі және экспрессияланады. Кептіруден кейін біз оны құмыраға немесе сазды құмыраға саламыз. Біз тұзды ерітінді дайындаймыз. Біз тұзды ерітіндіні салқындатып, оны тұзды ерітіндімен толығымен жабу үшін бұршақтардың үстіне құямыз. Бұршақтардың үстіне жуылған жүзім жапырақтарын салып, үстіне таза шүберекпен жауып, езгі (Ағаш қақпақ пен тас) саламыз. Уақыт өте келе біз суық сумен жуамыз. Осылайша консервіленген бұршақтардың дәмі өте жақсы және оларды салаттар дайындау үшін қолдануға болады. Бөлімді аяқтай отырып, біз, сіздер байқағандай, ата-бабаларымыздың тәжірибесіне жүгінбей тұра алмаймыз. Сондықтан, біз ескі орыс тағамдарының бірнеше қызықты рецептерін ұсынамыз Қиярды тұздаудың негізгі жалпы ережелері Кез-келген үй шаруашылығында қиярды тұздау өте маңызды мәселе болып табылады, өйткені жақсы тұздалған қияр қатты, тұзды емес, хош иісті және мүмкіндігінше жасыл болуы керек. Бұған қол жеткізу үшін келесілерді сақтау қажет: 1) қияр жақсы сортты, терісі қалың, ұсақ және жасыл болуы керек, 2) қиярды тұздау үшін құрғақ ауа райында жинау керек, 3) қиярды болашақта пайдалану үшін тамыз айында тұздау керек, 4) бөшкелер мен ванналар жаңа, негізінен емен болуы керек (Бір шелектен артық емес), егер ескі ыдыстарды пайдалану қажет болса, алдымен хош иісті шөптермен екі рет буланып, содан кейін желдетіліп, кептірілуі керек. 5) мүмкіндігінше ең таза суды алыңыз, 6) жаңа піскен шөптерді тұздау үшін пайдаланыңыз, 7) тұзды бір шелек суға 400 - 600 г тұздан алдын ала дайындаңыз, оны тұз ерігенше қайнату керек. көбік жойылады, дайындалған тұзды ерітінді сүзіледі және мұзға қойылады. Тұздауға дайындалған қиярды сүрту керек, оларды жерден алып тастау керек және ұштарын тым көп кесіп алмау керек, оларды бір қатарға жамбасқа салыңыз, сонда оларды қайнаған сумен күйдіріңіз, қайнаған суды дереу төгіп тастаңыз, үстіне суық су құйыңыз. . Қияр салқындаған кезде оларды алып тастап, таза сүлгімен сүртіп, тұздау үшін қолданыңыз. Алдымен бөшкенің немесе ваннаның түбіне жасыл қабат қойыңыз: бес-алты емен жапырағы, төрт шие жапырағы және үш қарақат жапырағы, сонымен қатар екі аскөк сабағы, сабағы бар бір ақжелкен тамыры, жарты үлкен пияз, бір жапырақ. желкек, эстрагон бұтағы және балдыркөктің төрт тамыры мен сабағы. Қиярды қатарға қою керек, әр қатарды аскөк жасылының қабатымен қиып алу керек, содан кейін бөшке немесе ванна толған кезде, үстіне қарақат жапырақтарының қабатын құйып, суық тұзды ерітінді құйып, мұз үстіне қойыңыз. . Содан кейін, бірінші аптада ванналарды суық тұзды ерітіндімен толтырыңыз, өйткені қияр оны сіңіреді, бірақ ванна әрқашан толы болуы керек. Ақырында, ванналарды мықтап тығындап, тұздап, мұзға көміп, тұтынылғанға дейін сақтау керек.