Қаз табақтарын тұздау және ыстау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл нәзіктікті дайындау үшін қарашаның майлы қазын алып, ұшасын 2 бөлікке бөліп, аяқ сүйектерінен басқа барлық сүйектерді алып тастайды, тұздайды. Қаздың кесектерін көбіне сиыр етімен бірге бір бөшкеде тұздайды. 20 жұп кенеп үшін (Салмағы - 32 кг), 1 кг құрғақ тұз, 51,2 г нитрат, кориандр - 89,6 г, қызыл бұрыш - 12,8 г, лавр жапырағы - 38,4 г, қара бұрыш - 38,4 г алынады. , қалампыр - 25,6 г, барлығын ұсақтап тураңыз (кориандрден басқа) және кенептерді қабаттарға бөшкеге бүктеп, дәмдеуіштер мен шөптерді себіңіз. Содан кейін бөшкені қақпақпен жауып, оған жүкті салыңыз. Тұз ерігенше 2 күн бойы жылы жерде ұстаңыз. Содан кейін бөшке шайырланып, жертөлеге шығарылады. Әуесқойлар кенептерді жіппен байлап, соңында аяғы бар қиылған конус түрінде орап, содан кейін бөшкеге бүктей алады. Бұл жағдайда кенептердің ішіне қияр- маринадталған қияр, саңырауқұлақтар салуға болады: саңырауқұлақтар, сүт саңырауқұлақтары, қара зәйтүн, ұсақ алма немесе айва кесектері. Бөшкені аптасына 1 рет айналдыру керек. Содан кейін наурыз айында - кенептерді алып тастаңыз, бидай кебегімен сүртіңіз, шатырда кептіріңіз және үйдегі темекі шегетін жерде 3 апта бойы ыстаңыз, темекі шегуді күніне 2-3 сағатқа үзіңіз. Қайнатылған, тұздалған және ысталған кенептер желкек пен қызыл асханалық алкогольсіз шараппен өте дәмді.