Ысталған торай.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3-4 айлық торайды алып, 2 бөлікке жайып, басын кесіп, қабырғалары мен омыртқасын алып тастаңыз. 1/2 лот (6,4 г) нитраттан 1 фунт тұзды сүртіңіз. Бөшкеге салып, тұз, жібіту, қара бұрыш, лавр жапырағы құйып, жертөледе 10 күн бойы жүк астында ұстайды. Содан кейін екі жартысы да (3-4 торайдан) олар бүктеліп, қайтадан жүктің астына қойылады (40-50 кг). Шырын ағып кете салысымен оларды ауада кептіреді, кішкене саңылаулары бар қағазға орап, темекі шегетін жерге 6-8 күн іліп қояды. Желкек үшін қайнатылған түрде беріледі.