Етті ыстау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 фунт голландтық күйе мен 8 фунт суды жартысына дейін қайнатады, салқындату кезінде 2 - 3 уыс тұз қосады және етті бірнеше күн бұрын ауада желдетіп, осы қоспаға батырады. Бұл қоспада еттің салмағы мен мөлшеріне байланысты ет 1/4 сағаттан 24 сағатқа дейін, тіпті 36 сағатқа дейін болады. Ұсақ, жіңішке шұжықтар мұнда 1/4 сағат, үлкендері 1/2 - 2 сағат, шошқа майы 6 - 12 сағат, ветчина 12 - 36 сағат ұсталады.