Алма көзшесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қышқыл және тәтті алмалардың тең үлестерін алыңыз, оларды кесіңіз, араластырыңыз және пресс немесе шырын сыққыштың көмегімен шырын алыңыз - осы шырынның 2,5-3 литрін бөшкеге бір жарым-екі шелекке құйыңыз. Бөлек ыдыста 2 кг қантты 6-7 литр суға сұйылтыңыз, қайнатыңыз және баяу отта 1 сағат қайнатыңыз. Сиропты фаянсқа немесе ағаш ыдысқа құйыңыз, жаңа сүттің температурасына дейін салқындатыңыз және алма шырыны бар бөшкеде араластырыңыз. Бөшкені қағаз тығынмен өте тығыз емес тығындап, ең суық жерге 8 күн қойыңыз, бірақ мұздатпаңыз. Содан кейін бөшкеге 750-1000 г арақ құйыңыз, оны ағаш тығынмен мықтап жабыңыз, егер мүмкін болса, тұздап, жертөлеге 3 айға қойыңыз. Бөшкенің толық болғаны жөн.