Қарбыздарды тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ және орташа піскен қарбыздарды жуыңыз, бөшкеге салыңыз, 6-8 пайыздық тұзды ерітіндімен жабыңыз (қарбыздың мөлшеріне байланысты 10 литр суға 600-800 г тұз) және 2 күн ұстаңыз. Содан кейін бөшкені сол тұзды ерітіндімен толтырып, жертөлеге немесе мұздыққа салыңыз. Ашытуды тездету үшін қарбыздарды өткір ағаш таяқшамен бірнеше жерден шаншу ұсынылады. Тұздалған қарбыздар ет және балық тағамдарына тәбет немесе гарнир ретінде пайдаланылады.