Басқа тәсілмен ысталған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа сиыр етін барлық жағынан тұзбен және нитратпен сүртіңіз, содан кейін ол салқындаған кезде бөліктерге, бір бөлігін екіншісіне қорапқа салыңыз, оларды тұзбен себіңіз, ол әдетте 400 г етке 17 г шығуы керек, 2 кг тұзға 50 г нитрат, сондықтан 48 кг ет үшін - 2 кг тұз және 50 г нитрат. Сонымен, тұздалған етті жылы жерде 12 - 18 сағат ұстайды, содан кейін оны суыққа шығарады да, шаруа саятшасының құбырына немесе пештің үстіндегі қарапайым қара моншаға іліп қояды, сонда ет ысталып, бірге қуырылады, келесі күні етті жоғары көтеріп, ұстайды 3 - 5 күн.