Маринадталған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған және кесектерге кесілген балықты тұзды суға салып, нан үгіндісіне немесе жармаға орап, өсімдік майына қуырады. Қышқыл ұсақталған қырыққабат (10 фунт балық 10 фунт қырыққабат үшін) бұршақ бұрышы мен лавр жапырағымен бөлек буға пісіріледі, оған 20 дана туралған пияз, балық немесе ет сорпасы, аздап сірке суы және 1/2 ф қосылады. прованс майы. Қырыққабат дайын болған кезде оны суытып, банкаға немесе ваннаға қырыққабат қатарын, балық қатарын және т.б. үстіне қойып, таза шүберекпен жауып, шеңбер жасап, жертөледе сақтаңыз. Бұл маринадтау әсіресе бекіре, белуга, бекіре бекіресі және т.б. үшін пайдалы, немесе балықты алдыңғы рецепт бойынша пісіріп, майға қуырғаннан кейін, оларды қайнатылған ұсақталған сәбіз, пияз, ақжелкен, балдыркөкпен қатарларға ауыстырып, салқын тұздықпен құйыңыз. . Бұл балыққа қызмет еткенде тамырлар бірге беріледі. Осылайша, балқыма мен наваганы маринадтау өте жақсы, ал балқыманы ішектен шығаруға болмайды. Немесе Тазартылған балықты сынған жұмыртқаға сумен және тұзбен батырады, нан үгіндісіне немесе жармаға орап, Провансаль майына қуырады, салқындаған кезде ваннаға немесе құмыраға салып, тұздықпен құяды. Балықты тұздаңыз Қандай болса да, балықты ішектен шығарады, қабыршақтарын алып тастайды және жақсылап жуады, тұз себеді, ваннаға салады, шеңбермен жауып, қысым жасайды. Алынған тұздың мөлшеріне байланысты балық тезірек және баяу тұздалады. Егер балық тұзда аз уақыт жатса және көп мөлшерде тұз алынбаса, онда бұл балық жаңа тұздалған деп аталады, бірақ егер ол ұзақ уақыт жатса, онда оны тұздалған деп атайды. Әдетте тұздалған балық ваннада мұз үстінде ұсталады.