Дәмдеуіштермен аздап тұздалған скумбрия
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Базарларда, тіпті одан да көп дүкендерде сатылатын аздап тұздалған өнімдер көбінесе сақтау және тасымалдау шарттарының сақталмауына байланысты жақсы дәмі мен презентациясына ие болмайды. Сондықтан, егер сізде уақыт пен тілек болса, үйде жоғары сапалы өнімдерді дайындауға болады. Дәмдеуіштер, филе немесе филе кесектері бар аздап тұздалған скумбрияны дайындау ең қолайлы болып табылады. Дайындау принципі бір, айырмашылық тек өнімдер дайындалатын және сақталатын ыдыста болады. Дайын болғаннан кейін қосымша кесуді қажет етпейтін ең қарапайым нұсқа ретінде филе кесектерін дайындауды қарастырайық. Біз 2-3 дана аламыз. ірі скумбрия (шамамен 1 кг), егер ол мұздатылған болса, онда оны ауада 18С жоғары емес температурада жібіту керек, суық сумен шайып, кесуге кірісу керек. Басты, құйрықты, ішкі ағзаларды және теріні алып тастаңыз. Тері арқа қанатының бойымен таяз кесу арқылы жойылады. Осылайша дайындалған балықты салқын сумен шайып, филеге бөледі. Балықтың ішкі жағынан омыртқа сүйегінің бойымен екі жағынан тіліктер жасалады, сүйекті алып тастайды. Осылайша алынған балықтың екі жартысы ұсақ сүйектерден қолмен тазартылады, содан кейін 2 см-ге дейін кесектерге кесіледі. Барлық балықтар пісірілгеннен кейін тұздалған және ащы қоспасы дайындалады. Слайдпен 4 ас қасық тұз, 1 шай қасық қант алыңыз. Дәмдеуіштердің ішінен хош иісті бұрыш бұршағы негізгі компонент болып табылады, оны сіріңке басынан үлкен емес бөлшектерге ұсақтау керек. Сондай-ақ мускат жаңғағы мен лавр жапырағын алуға болады. Біз 1 ас қасық хош иісті бұрыш, жарты қасық (шай қасық) мускат жаңғағын, лавр жапырағының 5-6 парағын аламыз. Тұз, қант және дәмдеуіштер мұқият араластырылып, тұздала бастайды. Терең табақты немесе жарты литрлік ыдысты сумен шайып тастайды, содан кейін тұз қоспасының түбіне шамамен бір шай қасық құйып, бүкіл бетіне біркелкі таратады, скумбрия кесектерін қатарға орналастырады, қайтадан тұз қоспасымен себеді және қайтадан қатар балықтар, және т.б. соңына дейін. Тұздау қоспасының қалдықтары балықтың жоғарғы қатарына құйылады. Қажет болса, балықтың үстіңгі қабатына 1-2 шай қасық күнбағыс майын жағуға болады. Осылайша дайындалған скумбрия тоңазытқыштың төменгі сөресінде температурасы + 5С-тан аспайтын жерде тазаланады және дайын болғанға дейін (2-3 күн) сол жерде сақталады, оны екінші күні дәміне қарай анықтау оңай. Тұз толығымен еруі керек, ал ет жұмсақ әрі шырынды болады. Скумбрияны 7 күн ішінде жеген жөн, бірақ ол ұзақ сақталуы мүмкін. Дегенмен, сақтау мерзімі ұзағырақ болса, дәм сапасы төмендейді.