Ащы тұздықтың капелині
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздау терең ыдыста немесе кастрюльде жасалады. 1 кг жаңа мұздатылған капелинді 18С-тан аспайтын температурада балықты бір-бірінен бетін бұзбай бөліп алу мүмкіндігі пайда болғанға дейін ерітеді. Суық сумен жуылады және ағызуға рұқсат етіледі. 0,5 литр тұздық дайындалады: ол үшін жарты литрлік банка су үлкен көлемдегі ыдысқа құйылады және ондағы 140 г тұз ерітіледі (слайдпен шамамен 5 ас қасық). Біз 2 ас қасық хош иісті бұрыш (бұрын ұсақталған), бір шай қасық мускат жаңғағы, жарты шай қасық қалампыр мен бір шай қасық қант аламыз. Дәмдеуіштер қантпен мұқият араластырылады. Балық контейнерге салынып, әр қатарға ащы қоспаны себеді. Соңғы қатарға табақша қойылады, қысым қолданылмайды. Балықтың үстіңгі жағы онымен кем дегенде 1 см жабылатындай етіп табаққа сонша тұздық құйылады. Осылайша дайындалған раковинаны тоңазытқыштың температурасы + 5С-тан аспайтын төменгі сөреге шығарады және кем дегенде 3-5 күн ұстайды. Өнім шырынды консистенцияға, жаңа піскен балыққа қарағанда тығыздығы азырақ, жағымды иіс пен дәмге ие болған кезде дайын болып саналады. Жоғары дәмдік қасиеттер +1С температурада кем дегенде 10 күн сақталады.