Сәбізді егістікте сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбізді сақтау үшін ең жақсы температура 0 - 1 градус, сондықтан сәбізді ұзақ уақыт сақтау үшін кеш жинайды. Қоймада минус 2 градус температурада сәбіз тез зақымдала бастайды. Қоймада 2С-тан жоғары температурада сәбіз тез өне бастайды және сақтауға төзімділігін жоғалтады. Жиналған сәбізді кептіруге жол бермей кептіреді, шыңдарын 1 см биіктікте сұрыптайды және кеседі.Сәбізді уақытша үйінділер мен үйінділерде салқындатады. Салқындатылған сәбіз қоймаға (Жертөле, жертөле) ауыстырылады және биіктігі 60 - 70 см, ені 1 м-ге дейін, ұзындығы 2 - 3 м-ден аспайтын үйіндіге салынады. Сәбіздің әрбір қатары 1 - 3 см құм қабатымен себіледі, үстіңгі және шеттерінде құм қабаты 5 - 6 см-ге дейін реттеледі. Құм жаңадан дайындалған, жеткілікті ылғалданған күйде алынады. Қолға қысылған кезде бір кесек құм құлап кетпеуі керек. Құрғаған кезде құмның үстіңгі қабаты аздап ылғалдандырылады. Үйінді шеттерінде тамыр дақылдары бастарын сыртқа қаратып, ішіне бір қабат етіп құйылады.